Om Llama Lloyd

Hej! Du är nyfiken på vad Llama Lloyd är, säger du? Bra, jag gillar nyfikna människor!

Llama Lloyd är allt möjligt, det började med en mat- och musikblogg sedan blev det ett fik på centrala Hisingen, sedan en webshop där jag säljer konstprints och kaffe, därefter blev det ett fanzine! Under 2020 kommer Llama Lloyd även att bli ett co-workingspace!

Namnet Llama Lloyd kommer från en gång när jag satt och funderade på dubbla L i det engelska språket, varför stavas ”Lloyd” med två L? Och vad finns det mer för dubbel-L? ”Llama” var det enda jag kom på och så kom namnet till. När jag föreslog det för min vän Lotta undrade hon om vi kunde få in den fula laman vi såg på Buenos Aires zoo år 2005 på nåt hörn, hon har ett riktigt hästminne och kommer ihåg sånt. Tycker ni han är ohyggligt ful? Det är lugnt, det gör vi med.

Loggan däremot, är jag oerhört stolta över. Den är gjord av Galia Pike, som är mest känd som den kvinnliga delen av duon Psapp, ett band du absolut bör kolla upp, dessutom har du hört dem om du sett Grey’s Anatomy. De gjorde nämligen signaturmelodin.

På Llama Lloyd står kvalité, hantverk och samverkan i centrum. Herregud, vilken salespitchig mening jag fick till där! Jag gör all mat och bakverk från grunden, det allra mesta ekologiskt. Brödet bakas på plats av undertecknad varje morgon och kaffet rostas av Kafferäven Per Nordby i Gamlestan samt bryggs av mig med varm hand.

Kafét har blivit stämplat som ett cykelkafé då jag älskar cyklar, jag tycker att för att kunna bygga bra städer måste vi prioritera cykel på bilars bekostnad. Det är ingen mänsklig rättighet att köra bil genom centrum. Tänk om vi kunde få till nåt i stil med Groningen! För att få fler att cykla visar jag på hur roligt det är att leva bilfritt samt anordnar Slörullar och Alley cats.

2014-05-18 11.02.09

Robin Olsson

chefredaktör och kaféägare
En musiknörd som driver fik. Cykelentusiast och är ambassadör för CouchSurfing i Göteborg. Älskar allt som handlar om kollaborativ ekonomi, att vi delar på resurser istället för att varje kotte har en biljävel i garaget.
robin@llamalloyd.se @llamalloydSE

Gamla hjältar som skrivit för bloggen tidigare:

Lotta Smideborn

skribent och matorakel
Robin träffade Lotta genom hennes före detta pojkvän Frans och sedan dess har de rest tillsammans, gjort torsdagar till baktorsdagar samt snusat te. Lotta har ett utsökt sinne för att se det komiska i vardagen och är nästan alltid på gott humör.

Éric Morrisette

skribent och kanadensare
Éric är psykologen som lämnade Montréal för att bo i Sverige ett år, väl här soffsurfade han hos Robin och sedan dess har de gått på åtskilliga spelningar och druckit kopiösa mängder öl. Nu verksam som Kanada-korre!

Anette Lind

skribent
Anette Lind är frilansjournalist och kontorsråtta som just nu skriver en uppsats om onanins historia. Tänker osunt mycket på Jesus trots att hon inte är kristen, men njuter mest när Robin visar klipp på söta pandor. @Tyrawinnie

6 reaktioner på “Om Llama Lloyd

 1. Underbart med ett cykelcafe i Göteborg. Har inte hört om det förrän jag läste om cykling i GP idag. Det finns ett cykelcafe utanför Gallipoli på Italiens klack som heter Salento Bike Café. Känner du till det? Om inte så berättar jag gärna. Hälsningar Lilian

  1. Jodå, jag känner Carlo som driver det! Han brukade sova på min soffa när han var här på Resmässan för att sälja cykelturerna i Lecce! Schyst kille!

 2. Hej!
  Här får du ett tredje ord som börjar på Ll – Llewellyn.
  Det är så jag heter och namnet är precis som Lloyd ett walesiskt (inte engelskt!) ord. Namnets ursprung och betydelse är osäkert. Det är ett populärt namn på av alla ställen Jamaica.
  Ll uttalas ungefär som hl eller närmare bestämt chl där ch har samma ljud som i tyskans ’ich’.

  Jag går förbi ditt café ganska regelbundet och tycker det ser lockande ut, framförallt bröden i fönstret. En vacker dag när jag känner mig mindre fattig ska jag kanske unna mig själv en tallrik med soppa.

  Med vänlig hälsning
  Lou (som ser rätt tråkigt ut jämfört med mitt riktiga namn men som är betydligt lättare att uttala)

  1. Tjenare Llewellyn! Jo, jag känner till ditt namn också, men kom inte på det just vid den där tankestunden för många år sedan. Och jag känner till att det är walesiskt, liksom att llama är från spanskan. Det var en kille inne från Wales som förklarade det där med att Floyd är den amerikanska varianten av Lloyd och sådär. Han köpte en tygpåse, hehe. Jo, kika in när du känner att du har cash. Kom på cykel så får du rabatt. :)

 3. Förmodligen samme Carlo som var vår ledare när vi cyklade runt i Puglia för några år sedan. Schyst kille! Trevlig morsa som bjöd oss alla på bl.a. hemgjord glass.

  1. Åh, låter ju helt underbart. Det var garanterat samma Carlo! Nu har de även öppnat ett kafé. Jag kommer aldrig iväg, men en vacker dag ska jag kika förbi Puglia! Men härligt att du fick uppleva hans Italien!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.