Llama Lloyds vision

Vi lever i en värld som blir varmare och varmare på grund av att vi släpper ut för mycket växthusgaser. Mer än hälften av de utsläpp människan släppt ut har släppts ut sedan första avsnittet av Seinfeld sändes 1989.

Några forskare från Lund sammanställde för några år sedan vilka val i livet vi kan göra för att minska vår egen påverkan och det är tydligt att det är främst tre saker vi kan göra som har stor påverkan (förutom att skaffa barn som slår allt med hästlängder, men den striden får nån annan ta):

Lev bilfritt.
Flyg mindre (helst inte alls).
Ät vegetariskt.

Llama Lloyd fokuserar främst på det förstnämnda genom att på sociala medier visa hur roligt det är att cykla istället för att sitta inne i en bil, men försöker även hitta alternativa sätt att resa (tåg och hopfällbar cykel är en favorit)!

För att kunna leva helt bilfritt behöver du bo på en plats med väldigt bra kollektivtrafik eller cykla. I Göteborg har vi länge jobbat väldigt mycket på kollektivtrafiken, medan cyklingen släpar efter. Vi har ganska ambitiösa mål i Cykelprogrammet, men det går alldeles för långsamt.

Idag (2023) sker endast 7% av göteborgarnas resor med cykel, en siffra Llama Lloyd vill få upp till 50% — alla kommer aldrig kunna cykla, men betydligt fler har alla möjligheter att förlänga sina liv genom att välja en aktiv pendling.

Llama Lloyd tror på att vi som valt cykeln – som valt livet – kommunicerar detta till vår omgivning. Varför inte berätta om hur underbart det är att cykla på dina sociala medier? Punkan kan du skippa att prata om på samma sätt som bilreklamen aldrig visar din bilkö till jobbet utan alltid en bilist ensam i nåt vackert skogslandskap. Skapa din egna lilla påverkanskampanj gentemot dina vänner och bekanta som följer dig på sociala!

Har du inte börjat cykla till jobbet än kan Llama Lloyd hjälpa dig!

Om du bor i Göteborg kan du anlita Llama Lloyd som cykelcoach. Det innebär helt enkelt att Robin cyklar till dig och ni cyklar tillsammans till ditt jobb/studier och pratar om vilken väg som blir snabbast/säkrast/bäst för dig och hjälper dig ta dig förbi de hinder som du kan tänkas ha.

Läs mer om cykelcoach här: cykelcoach.se

Förutom cykelcoachandet anordnar Llama Lloyd en mängd events, många med cykeltema på kafé Llama Lloyd så som Slörull (sociala turer i lugnt tempo) och alley cats (cykeltävlingar där Pizzicato på nationaldagen är den mest populära). Dessutom får du rabatt på fika och mat när du hojat till kafét!

Följ Llama Lloyd på Instagram (i profilen kan du se stories från andra städer Robin cyklat i och vilken andel cyklister de har). Förutom stories blir det inlägg som även delas till facebook.com/llamalloyd – här är /events det allra viktigaste