No Cars Go GBG

INFORMATION

ANMÄLAN

Anmälan kommer ske med Swish.

HUR FUNKAR DET?

No Cars Go GBG är ett motionslopp där arrangören Llama Lloyd försökt göra en rutt med så få störande bilar som möjligt, något som 2021 visade sig vara väldigt svårt i Volvo City. Antagligen blir det även i år omvägar för att slippa bilarna så rutten kanske blir lite längre än de 10 km, men siktet är inställt på en mil i sträckning.

Loppet startar och avslutas vid kafé och co-working space Llama Lloyd på Väderkvarnsgatan 16. Du kommer att kunna lämna väska där, toalett, men inte dusch finns.

Loppet arrangeras givetvis utan bilar, utefter rutten kommer det eventuellt finnas funktionärer på lastcyklar med vattendunkar och lite bananer så du ska orka hela sträckan. Eventuellt kommer vi ha en sjukvårdare på plats (maila robin@llamalloyd.se om du är sjuksköterska etc och vill volontära!)

Rutten kommer inte vara markerad, så du behöver ladda ner gpx-filen och springa efter den! 2021 års rutt finner du HÄR. Förra årets rutten finns även som Strava Route HÄR. Uppdaterad gpx-fil kommer.

TIDTAGNING

För att kunna genomföra loppet behöver du ta tid själv.

Tidtagning sker med hjälp av en aktivitetsapp där jag rekommenderar Strava, men Run Keeper etc funkar också. Eller så använder du en aktivitetsklocka. Du startar och stoppar tiden själv, när du börjar och när du slutar.

Vidare instruktioner om hur du registrerar din tid och mer detaljerad information om loppet kommer på mail dagen innan loppet.

ANMÄL DIG 

Anmäl dig genom att swisha Robin.
Pengarna går främst till förstapriset: att få slå sönder en bil (kostade 2500 för några år sedan).

SYFTE 

I många år har jag på cykelkulturkafé Llama Lloyd jobbat med att försöka få fler att välja cykeln som transportmedel då vi löser många problem av stadens problem med stillasittande, avgaser, plats för människor, inte parkering osv osv. Dock är jag lite för effektivt lagd för att vilja motionera sittandes så jag bränner hellre mina kalorier på mindre tid, således väljer jag cykeln för mina transportbehov och löpning för motion. Precis som med cyklister är fotgängare/löpare inte de prioriterade i massbilismens Göteborg och därför började jag under 2020 jobba fram en rutt mot massbilismen.

Jag har försökt lägga rutten där konflikterna med bilisterna blir så få som möjligt och i möjligaste mån välja obevakade övergångsställen så att bilisterna ska lämna företräde för oss, men det har inte riktigt gott överallt, jag tror det bara är ett övervakat övergångsställe, men där är det faktiskt bara busstrafik (Lindholmsallén). Vidare har jag valt rutten efter att visa på några av mina favoritsträckor, utefter Eriksbergs träbryggor och jag har under vintern sprungit mycket i Svarte mosse för att hitta den bästa rutten in i Hisingsparken. Mycket av rutten är på grus, främst andra delen.

Spring för livet, akta dig för bilen!

ÖVRIG INFORMATION

De uppgifter du lämnar i samband med anmälan kan komma att användas vid framtida tävlingsinbjudningar från Llama Lloyd.

Namn, födelseår och lag kommer att presenteras i start- och resultatlistor som publiceras öppet på internet. 

Uppgifterna kommer ej att spridas vidare till tredje part. All personlig data och information hanteras enligt GDPR. 

KONTAKT

Vid frågor kontakta mig på:
robin@llamalloyd.se
070-200 94 84

SOCIALA MEDIER. 

Gå gärna med i Strava-klubben. Kanske är det du som lägger rutten till nästa års No Cars Go? Vore grymt kul om nån vill jobba fram en helt annan rutt och ta över nästa års arrangörsskap, kanske No Cars Go Vetlanda, vad vet jag? :)

Sprid gärna ordet:
Instagram: @nocarsgoGBG, hashtag: #nocarsgoGBG
Facebook event: https://www.facebook.com/events/396334819080565/
Strava-event: https://www.strava.com/clubs/808465/group_events/1177160
Strava-klubb: strava.com/clubs/nocarsgo

FAQ:
Kan jag få gpx-filen för sträckan?
Den kommer! HÄR är förra årets, årets kommer vara liknande, antagligen.

Kan jag köpa en t-shirt?
Nope, VIP-biljetterna, och med dem t-shirtsen är slut för i år! Kanske nästa år! Håll utkik!

Sprid gärna ordet på sociala medier:
Instagram: @nocarsgoGBG, hashtag: #nocarsgoGBG
Facebook event: https://www.facebook.com/events/396334819080565/
Strava-event: https://www.strava.com/clubs/808465/group_events/1177160
Strava-klubb: strava.com/clubs/nocarsgo

2021:

Jag ska lägga upp vinnare och så här, men tills jag får tummen ur ligger de på instagram.com/nocarsgogbg

Så här gick rutten 2021. 2022 kommer den inte vara exakt lika, men kan vara rätt lik…