Publicerad den Lämna en kommentar

Kulturnatta- och lite andra tips! 11:e — 17:e oktober.

Fredagen den 11:e oktober: Kulturnatta, hela stan, hela kvällen.

Ikväll är det kulturnatta och jag har hittat några grejer jag vill tipsa om:

Sunshine Socialist Cinema, Drömmarnas Kaj, kl 18-22.
Ett gäng som låter solpaneler generera ström till en gerillavisning av film! Älskar’t! De visar Så gör vi Göteborg (om EU-toppmötet 2001) och Genklang som dokumenterat när Megafonen möter Pantrarna. Okänt vilka tider filmerna visas dock. :( FB.

Köp lite billigt ”halvkött”. Beat har du kanske läst om i Filter, nu kan du köpa det billigt då de inte lyckats köra ut så mycket provsmak som de tänkt. Grym grej med hälften naturbeteskött och hälften bönor istället för 100% industrislakt. Smart. 10 kronor stycket kostar frysta burgare, tydligen. FB.

Om en inte orkar ta sig så långt ifrån där en ändå alltid hamnar på fredagar, Pustervik, finns Taket precis i närheten.

Jag gillar den här texten: ”As a mobile guerrilla unit, the three artists walk around to the various venues that interest them during Kulturnatta. And where there is sense of humanity and where Bacchus has set up camp, performance actions will happen.” Det verkar främst ske på Linnégatan. Ja, om Bacchus behagar infinna sig, tihi. FB.

Bezdomny var trevligt förra året.

Många av de föreningar som håller till i Victoriahuset (alltså där både Hagabion och Kino ligger) håller öppet så där kan en gå runt och kika lite om en är nyfiken.

Jag lockas av ordet ”champagnebar” till jazz och utställning på Kyrkogatan 13. forssenoberg.com.

Ett par gamla fina hus så som Börsen (Gustav Adolfs torg) samt Dicksonska palatset (Parkgatan 2) håller öppet hus. Kan vara nog så trivsamt att få kika in i hus en går förbi titt som tätt.

Galleri 54 bjuder på nåt de kallar en vridscen där ett tjugotal konstnärer var tjugonde minut kör performance eller presenterar sina bilder eller filmer etc. Lite Pecha Kucha över det. galleri54.com

Galleri Box kör Amanda Herman — The making of Talzar, en allegorisk science fiction-berättelse om att vara flykting i Sverige. Låter intressant. galleribox.se

En av få punkter som nämner Hisingen är Mrja Nurminen — Mestadels på Ön: Hisingen. Galleri Konstepidemin.

Queerhistorisk stadsvandring i latlyktornas sken, Norra Hamngatan 16, kl 18.30. ”Icke-normativa personer och aktiviteter i Göteborgs förflutna. Samling framför Christine kyrka.

Jag har ännu inte tagit mig till nyöppnade Litteraturhuset. Kanske dags ikväll? facebook.com/litteraturhusetgoteborg

På Luhrs pocket vid Kappellplatsen kan en lära sig virka mormorsrutor. Kanske kul! www.pocketmedmera.se

Socketbruket arena (gatunr 23) bjuder (eller nja, bjuder och bjuder, det här är enda tipset jag tipsar om där en behöver kulturnatta-kort), men de kör dock musik från massa ställen ända fram till kvart i tre. En kan ju tänka att de har ett par flak att sälja i den vevan…

Blues på Oceanen kan vara nåt. Och de kör BYOB, bästa grejen som inte dyker upp så ofta i Sverige. Här kan du dessutom välja att ta med annat än öl, så som mat och vänner. Gött så.

Piratpartiet tycker jag väl generellt sett inte så bra om, även om de i integritetsfrågor ibland är duktiga och alerta. Kvällen till ära har de tydligen seglat från piratbukten med ett skepp som de ankrat vid operan. Där kan en få en ansiktsmålning för att undvika ansiktsigenkänning. Härligt paranoida. skutan.piratpartiet.se/2013/kulturnatta

Istället för nattamat vid nån korvmorre nånstans kanske det är dags att ta en fika hos Röhsska som tydligen får sina ekologiska produkter från Gunnebo Kaffehus och Krog. Bra där.

Ställ om-natta är dock det jag främst vill tipsa om. Dels på omställningslokalen (Vegagatan 1, vid trappan upp mot hugget) och Johanneskyrkan. Det käkas räddad mat och snackas mjölksyrningskultur, grönbombas, skickas fripost och propageras för mer direktdemokrati. Dela en hel del av deras åsikter, men inte allt. Eller så kan en ju bara gå dit och byta frön eller kläder. Hela programmet finns på www.ettannatgoteborg.se

Pigan, Hanna Petterssons serie som blivit musikal kanske kan vara nåt? Lär ju vara fullsatt redan, dock. För övrigt skulle jag nog hellre leta reda på den gamla Galagon med originalserien än att utsätta mig för musikal. Jag fick nog av genrepet av Vad som hände Nora efter hon lämnade sin man. Skit.

Tonara blir jag nyfiken på. Det är en kör som sjunger på nån vagn nånstans. Luddigt, men trevligt. Hoppas det går bra för dem. Annars sjunger ju fina Indiekören två gånger på Konstmuseet. Mer ordnat så.

Det får räcka med tips för kulturnatta.

I vanlig ordning är det också spelningar på Yaki, Pustervik och Clooney’s, men det är det ju varje helg…

Lördagen den 12:e oktober: Franska trion, Trucken, kl 21.

Det känns änna dags för en trucken-dejt imorn, no? Go for it! Även lite nyfiken på electroklubb på Riorio, dock…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.