Publicerad den Lämna en kommentar

WWDIS Summerfest är givetvis veckans tips! 5-11:e juli


What We Do Is Secret har under några år kört sommarfester uppe i Estocolmo, men i år slår de på stora baskaggen och kör två dagar och även här i Götet! Och vilken jävla lineup!

Tisdagen den 9:e juli: WWDIS Summerfest, Pustervik, kl 17.

På tisdag får ni inte missa världens skönaste King Khan, en stor kanadensisk man med indiskt ursprung som tillsammans med sina The Shrines får ditt underhudsfest att dansa i takt med 2000-talets skramligaste soul. Innan han river Pustervik kommer vi att repetitivt dansa till Moon Duos trummaskin som ligger och möljer bakom Ripley Johnsons (Wooden Shjips) gitarr och förundras över Maria Lindéns röst och vackra pianospel i I Break Horses. Även MF/MB, M. Lamar, Holograms, Dead Skeletons, Aluk Todolo och Iceage spelar. Goat avslutar med ett DJ-set.

Onsdagen den 10:e juli: WWDIS Summerfest, Trädgårn, kl 17.

På onsdag är det än mer fullt av goa band! Tyvärr krockar Fidlar och Death from above 1979 en stund. Fidlar är ett gäng slynglar som spelar ponk och sjunger om att röka på och dricka billig öl. DFA1979 hade med Romantic Rights till finfina sketch-serien Human Giant för några år sedan. Då fick jag en revival med dem, själva fick de en revival häromåret och spelade skiten ur Sthlm, nu är det vår tur. Om du missat världens bästa albumtitel är det dags att kolla upp You’re a Woman, I’m a Machine omedelbums. Och det sägs att de kommer spela ett gäng nya alster, peppad som fan om så är fallet. Det blir ju så när ett band bara släppt en, grym, platta. Vidare spelar även världens smutsigaste japanska gubbar Guitar Wolf som fortfarande spelar bättre än tio trubarfarsor på verandan. Resten av den goa lineupen innehåller svenskarna i Samling och Westkust, Woody West-favoriterna Two Gallants, Brooklynslynglarna Parquet Courts, lite lugnare Sic Alps och därefter kanske Tim Presley i White Fence får sällskap av Ty Segall från redan nämnda Sic Alps? Vore ju trevligt! Fidlar och Death from above 1979 avslutar sedan kvällen innan Joel Borg och hans vänner spelar Blondie tills vi spyr i allén. Gött så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.