Publicerad den 1 kommentar

Matlagningstidsmusik. Musiktidslagning. Tidslagningsmusik.

Till något som jag praktiserade för många herrans år sedan (jag vet egentligen inte om det finns något minimiantal år för att slänga sig med det uttrycket), men det låter bra i berättarsammanhang tycker jag nog. Jo när jag då ägnade mig åt matlagning där det skulle tas tid vid olika tillfällen, exempelvis snabbmakaronkok så valde jag att lyssna på en 3 minuter lång (eller kort, beroende på hur man ser det) låt istället för att ställa äggklockan. Dels för att våran äggklocka aldrig ringde när tiden var slut,den slutade bara ticka, men även att det var ett tillfälle att lika gärna lyssna på en bra låt. Bonus är dessutom att matlagningstiden känns lite roligare, lite snabbare. Det krävs ju lite planering i form av att man behöver ta fram rätt låtar till rätt mat. En playlist till älgsteken behöver ju rimligtvis omfatta lite mer tid än just snabbmakaronkoket, om man nu inte föredrar en treminutersälgstek då vill säga. Har man lite för mkt tid i sitt liv som man inte riktigt vet vad man ska göra med så skulle man helt enkelt kunna ljudsätta hela kokböcker med en playlist för varje recept. Till och med skulle man kunna ta och ljudsätta i diverse kategorier. Ja det går ju att utveckla i oändlighet. Så tänker jag denna torsdag. Och med de orden är mitt första Llama Lloydiska blogginlägg klart.

1 reaktion på “Matlagningstidsmusik. Musiktidslagning. Tidslagningsmusik.

  1. Härligt Lotta! Kalles Kaviar hade en tävling nyligen där man skulle göra en Äggkokar-playlist. Min innehöll Dinosaur Egg med Scout Niblett och Shark Ridden Waters med Gruff Rhys. Jag vann inte. :( http://open.spotify.com/user/reverendbob/playlist/4ZB3OEy18HPPVHND1ayRJN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.