Publicerad den 1 kommentar

Cykelsugen?

Tjenare kamrater, jag lyckas dåligt med det här med #blogg100. Missade igår, upptagen med att komma tvåa på Mittwoch och hälsa Carlo, en italiensk kamrat, välkommen till min soffa för hans tredje TUR-mässa. Det är en soft snubbe som anordnar cykelresor i Italiens häl, nära Lecce. Det gläder mig att höra att han fått in massa bokningar inför årets säsong och snart ska Vagabond skriva om honom, då lär bokningarna ramla in än snabbare. Vill du hoppa på tåget innan dess har han styrt upp en avslappnad event på Kelly’s på lördag. Kom förbi och snacka cyklar med honom och mig vet ja! FB eller Couchsurfing.

Facebook/SalentoBici.Tour
salentobicitour.org

Publicerad den Lämna en kommentar

Meet me at the station (the cinema!)


Only lovers left alive

Ett band jag älskar sedan deras enda hit Me And Guliani Down By The School Yard (A True Story) för 10 år sedan är !!!, som brukar uttalas chk chk chk. De släppte en finfin skiva förra året och kommer till årets Primavera, jag kommer alltså äntligen få se dem live. Gillar du The Rapture och Radio 4 kommer du gillar dem. För övrigt dem som fick mig att lyssna på

!!! – Meet me (at the station)

Ikväll styr vi upp en kollektiv filmdejt igen! Det är Jim Jarmuschs film Only Lovers Left Alive som står på schemat. Joina!

Publicerad den Lämna en kommentar

Att sträva.

Jag menar att det tjänar nånting till att sträva efter att förbruka mindre av jordens resurser, att sträva efter att använda så lite nytt som möjligt, att köpa ekologiskt istället för giftigt, att försöka gynna mindre bolag framför stora, att köpa dyr kvalitet framför billig slit-och-släng och att lyfta fram de goda exemplen.

Jag har länge tänkt på debatten som uppstod kring America Apparel när de, med all rätt, fick en massa skit för sin sexistiska reklam. De blev till och med utnämnda till årets sexist av Genusfotografen. Vad jag funderar på är var deras kunder går istället när de sedermera bojkottar affären. Går de till H&M? H&M brukar ofta slå sig på bröstet och säga att de minsann värnar om att det ska gå rätt till på sina fabriker, sedan har de en rad underleverantörer som får ta smällen när så inte visar sig vara fallet. Det är i det här avseendet jag fortfarande handlar på American Apparel när jag har möjlighet. Helt enkelt för att de har schysta villkor för sina arbetare. Det där är för mig viktigare än den sexistiska reklamen. Den sysslar ju de andra också med, måhända inte lika flagrant.

Idag fick jag ett trevligt mail av Tobias som följer mig på twitter. Han och en polare ska tydligen börja tillverka enkla, svarta kallingar, schyst tillverkade i Los Angeles. Det är sådana företag vi behöver. Big up!


indiegogo.com/projects/the-ordinaries-underwear

Publicerad den Lämna en kommentar

Det här med #blogg100 går sådär…

Men ok, jag har fyra minuter på mig att komponera ”dagens” inlägg. Med det vill jag ger er några snabba tips:

1.
Det verkar som Dirty Records har egenhändigt gjord mandelmassa i sina semlor. Det var mandelbitar i min i förmiddags.

2.
Stadsmuseets utställning med flygfoton över Göteborg är finfin förutom att de har ytterst få foton över Hisingen.

3.
Dallas Buyers Club går på Capitol ett tag till. Innan visningen hade de lagt in en slide där det stod KÄMPA SHOWAN! Jag älskar Capitol.

4.
Om ni bryter er in på Stenpiren på natten för att fota – se till att inte trampa i cementen.

5.
Avi Buffalo andra platta är den jag ser mest fram emot just nu. Han är tydligen trevlig säger en kamrat som träffade honom i Austin.

Publicerad den Lämna en kommentar

Manifestation mot nazisternas mordförsök.

Igår var det kvinnodagen och jag hann ej blogga så här är gårdagens #blogg100:

När feministerna tog gatan tillbaka i natt knivattackerades de av nazister.

I eftermiddag styr vi upp manifestationer runt om i landet:

Malmö: Möllan kl 15.00

Gbg: Järntorget 16.00

Västerås: Sigmatorget kl 17.00

Sthlm: La Mano. 18.00

Uppsala: Slottsparken. 18.00

Umeå: Ålidhem. 18.00

Lund. Stortorget. 19.00

Publicerad den Lämna en kommentar

Idag fick jag ett ryck efter att Twitter sa ja!

Annas band Arre! Arre! lade upp en bild på Savages och jag blev så jävla avis att hon skulle se dem i Köpenhamn ikväll och efter att ha frågat ”Funderar på en spontanresa, men borde egentligen inte ekonomiskt.. DU bestämmer: ja eller nej?” på Twitter svarade Jenny och Elena ja medan surgubben Fabian sedan sade nej. Jag gick på damernas spår och ringde och kollade om nån timmis kunde jobba för mig imorn då jag ville spontanresa till Köpenhamn. ”Åk!”, sa Björn. Han ska snart gå i pension, vid 74 års ålder (!). Jag kommer missa honom nåt fruktansvärt. Mysfarbror.

Så nu sitter jag här. På ett tåg mot världens just nu bästa band, Savages. Ska bli underbart att se dem igen. Och ja, just det, kul att Way out west bokat Outkast och att Elvis Costello spelar i Lorensbergsteatern. Synd att det sistnämnda kostar lika mycket som den här tågresan och konsertbiljetterna till ikväll. Har frågat Per Gessle om han ville byta ett mål mat mot konsertsällskap. Svarar han har han fattat hur en gör bra PR år 2014.

Publicerad den Lämna en kommentar

Lite utomparlamentariskt arbete.


Nej tack till SD.

Jag missade att skriva min #blogg100 igår. Jag var upptagen med lite utomparlamentariskt arbete. Jag blev nämligen inspirerad av det här klottret att gå ut och sprida ordet på gatan lite. Jag satte helt enkelt upp en lapp med mindre lappar en kan ta och sätta upp på sin dörr för att visa att en tar ställning mot Sverige-”demokraterna”. Om du skulle vilja sätta upp en egen ”lapp med lappar” eller se lite bättre vad som står på kan du ladda ner PDF:en här. Säg gärna till om du gör det! Det var det här Facebook-eventet som inspirerade mig.

Publicerad den Lämna en kommentar

There is power in a union. Not in my knee.


Billy Bragg – There is power in a union.

Idag satt jag kvar efter jobbet och skrev lite på vad Llaman ska bli, därefter blev det fackmöte och jag föreslog att vi skulle försöka få en ergonom att komma till jobbet och säga hur vi ska sitta. Annars var det väl det vanliga snacket och vi fick reda på att företaget har fått det att låta som att det är Skatteverket som kräver att företaget ska ta ut parkeringsavgift för mina kollegor som kör bil till jobbet. I själva verket tror jag att det är ett sätt att försöka suga ut lite extra pengar ur den del av företaget som nu inte går med vinst (då vi inte gick med på en lönedumpning för två år sedan – det slutade med att vi fick frysta löner i tre år). Yep, så vi är tydligen Sveriges bästa betalda färdtjänstchaufförer, men det är fortfarande skitkasst betalt. Jag har fortfarande inte riktigt förstått vad som hände med det gamla kollektivavtalet, beställningstrafiksavtalet. Det gick i vart fall ut så nu går vi på det helt värdelösa taxiavtalet. Så är min vardag. Nu tänkte jag dra ut och sätta upp några sådana här.