Publicerad den Lämna en kommentar

Jon Spencer Blues Explosion, Pustervik, 26:e april.


Fredagkvällen till ära ska 90-talshjältarna Jon Spencer Blues Explosion bjuda på sin underbart stökiga bluesrock. Stockholmsklubben What we do is secret som spridit sig till Götet och Malmö har tidigare under fredagseftermiddagen avslöjat en fenomenal lineup till sin nya sommarfestival Summerfest och fokus skiftade i vart fall för mig mer mot att äntligen få se Death from Above 1979 än vad de hade i görningen denna fredag.

För att öppna Pustervik denna kväll har färska bandet Dödsfest kallats in från Stockholm. Även om bandets första sjua precis släppts känner du igen Conny Nimmersjö från bob hund på gitarr och Manuela De Gouveia från Pascal på bas. De kör en lite repetitiv, skramlig rock. Bra skit, även om jag gärna hört än mer av Connys gitarr. A-sidan på sjuan, Vi bestämmer över dig, finns på Spottan. Jag roade mig med att titta på ljudteknikern som lyssnade väldigt koncentrerat efter ett missljud. Varken han eller jag hittade var det kom ifrån. Men vad fan, ett band som Dödsfest ska väl för fan ha missljud? Bra så.

Några öl senare var det dags för huvudakten, Jon Spencer Blues Explosion, en trio bestående av två suveräna gitarrister, Jon Spencer och Judah Bauer, samt den taktfaste trummisen Russell Simins. Tillsammans har de spelat sin fantastiska bluesrock sedan 1991 och det känns som om de var gjorda för att röja tillsammans, efter var och varannan låt skriker Jon Spencer ”Blues Explosion!”. Vid ett tillfälle strular micken och istället för att avsluta versen han kom in i när den blir fixad säger han bara ”. Ibland är explosionerna lugna, men för det mesta är det ett helvete av lågor. Jag står gärna och värmer mig på dessa lågor i tjugo år till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.