Publicerad den Lämna en kommentar

Veckans tips! Med filmvisning för singlar! 8-14 februari.

Illustration: unknown. If you own this picture let me know and I'll credit you or remove it if you prefer.

Illustration: unknown. If you own this picture let me know and I'll credit you or remove it if you prefer.Det är en rätt sval vecka på konsertplanet, men lite guldkorn kan en nog skaka fram, givetvis rätt långt ifrån Scandinavium… Scrolla ner lite för vårt egna arrangemang med en The Room-visning!

Hela veckan med vernissage ikväll: The David Bowie Museum, Skogen, kl 18.

Ett stort gäng konstnärer och musiker har samlats kring Bowies Berlin-trilogi och har gjort en rad olika grejer inspirerade av det här. Mest nyfiken blir jag på den performance som bland andra Anna von Hausswolff ska medverka i imorgon, lördag. Duon The Marble Fauns har spelat in en egen Bowie-trilogi som framförs under denna dryga vecka långa utställning med en rad olika seminarium, spelningar och en till vernissage. Kolla programmet för allt kul! FB.

Fredagen den 8:e feb: David Bazan, Röda Sten, kl 21.30

David Bazan kör sina gamla Pedro the Lion-låtar. Jag hörde från Stockholmsspelningen att det tydligen är bara han med gitarr. Men älskar du lejonet bör du givetvis bege dig till Röda Sten ikväll! FB.

Lördagen den 9:e feb: One Couch at a Time, Chalmers, kl 15.

Som många av er vet är jag rätt involverad i hela Couchsurfing-svängen och imorn är det några som styrt upp en visning av en dokumentär om hela soffsurferiet. Kan bli kul! FB.

Onsdagen den 13:e feb: Mittwoch, Pustervik, kl 18.

Mitt favoritquiz är tillbaka! Yay! Ses där? FB.

Alla Hjärtans Dag, den 14:e feb: FILMKVÄLL HOS MIG. The Room, Konvaljegatan, kl 18.

På frågan vad världens bästa dejt är kom jag att tänka på en ljuvlig dejt i somras. Jag träffade en spansk tjej vid tillfället och vi sågs en helg i London. Där tog jag med henne till Prince Charles Cinema, en biograf som har mycket roliga visningar, mest känd är väl Sing-a-long Sound of Music eller Rocky Horror Show. Sedan jag hörde talas om The Room-visningar av en kamrat i Norge har jag varit nyfiken att gå och tog med Natalia på den roligaste filmvisning jag någonsin varit på. Ni förstår, på en The Room-visning är det snarare publiken som har huvudroll! Det finns en hel lista på saker som är kutym att göra på dessa visningar. Jag hade köpt tio plastskedar från närmsta kinakrog och var redo och herregud vad vi skrattade, mer till publiken, som var en erfaren sådan, de hade sett filmen ett antal gånger tidigare och skrek saker som ”Because you’re a woman!” sarkastiskt och klappade händerna i sexscenerna samt kastade skedar på duken när ett foto av en sked dyker upp i bild. Ja, ni fattar, det var galet. Nu tänker jag att vi styr upp en visning av The Room hemma hos mig för alla jävla singlar på Alla Hjärtans Dag. Jag kommer att skriva ihop nåt bättre om det här på typ måndag, eventet skapar jag dock nu. Boya!

Alla Hjärtans Dag, den 14:e feb: The Tallest Man on Earth, Konserthuset kl 19.30.

Den långe mannen intar Konserthuset på Alla Hjärtans Dag. Har du en kjæreste är det antagligen bästa presenten att lägga 350 spänn på den spelningen!

Publicerad den Lämna en kommentar

#giff13 = #giffdjur!

Ikväll var jag på smygläsningen av programmet till Göteborgs 36:e Filmfestival och i ett samtal med några kamrater berättade jag om filmen jag kommer ihåg mest från förra året, The Fable of the Fish. Det var en filippinsk film där en kvinna föder en fisk som hon behandlar som sin naturliga avkomma. Hennes man delar dock inte riktigt denna kärlek till fisken. Inspirerad av detta kom jag fram till att jag ska försöka se alla filmer som har ett djur på presentationsbilden i katalogen. Jag ska göra mitt yttersta för att lyckas med mitt projekt. Vi diskuterade lite om animerade filmer ska vara med på listan och om döda djur ska räknas. Vi körde på att rådjurshorn inte räknas men att en död lo gör det. Animerade om jag hinner och känner för det. All in all blev det 19 filmer! Jag ska erkänna att jag inser att det kan bli tufft och jag kommer inte heller begränsa mig till att endast se dessa filmer, men jag ska göra mitt yttersta för att se minst tio! Jag kommer att hashtagga med #giffdjur. Om nån är nyfiken så skriver jag fortfarande lite om alla filmer jag ser här. Jag ska försöka få in alla dessa recensioner här på laman så småningom.

Siffrorna i bilden är sidnummer i katalogen, inte visningsnummer.
PS. Jag är mycket besviken på att det inte är en enda lama bland filmbilderna. Jag gillar alla djur, även minoriterna! Skärpning!

Publicerad den

Led Zeppelin movie night!

Förra året hade vi en kollektiv biovisning där vi såg Miranda Julys The Future. Denna gång ska vi se Led Zeppelin-filmen. Ni har säkert redan hört det, men Led Zeppelins återförening för fem år sedan, för Atlantic-grundaren Ahmet Ertegün, har nu blivit film. I brist på en turné då Robert Plant tycker det är roligare att göra små spelningar med Alison Krauss får vi nöja oss med en film. Och bättre ljud och bild än Bio Roy lär vi inte få!

Hur som haver, Bio Roy kommer ha två visningar av filmen, onsdagen den 7:e och söndagen den 11:e november, båda klockan 21. På den senare visningen har jag bokat tio platser på näst bakersta raden. Jag uppmanar alla som älskar världens bästa rockband (och ni andra också) att hänga på!

Här har ni eventet på fejjan, har ni ingen att gå med kan ni skriva där så kan vi försöka bunta ihop er!

Led Pepp!
Mer info och hur man kirrar biljetter hittar ni här.

Publicerad den 2 kommentarer

Llama Lloyds första kollektiva filmdejt: Miranda July’s The Future

Llama Lloyd presenterar The Future, nu på söndag

Llama Lloyd presenterar The Future, nu på söndag

Llama Lloyds första kollektiva filmdejt: THE FUTURE (IMDb)

Miranda July är tillbaka igen och min kära vän Hanna föreslog att vi skulle vara ett stort gäng att gå och se den. Samma som vi var när vi såg Miranda Julys förra film — Me and You and Everyone we know. Grym idé! Låt oss bli skitmånga! Alla är välkomna!

))<>((

Kuriosa: Förra gången var vi tolv varav hälften var män. Av dessa fick jag en lapp skickad till mig och på den stod det: ”Du är den ende av männen som inte har skägg!”. Vuxenmobbning! Nu när det är movember kanske jag får dra det strået ännu en gång. Buhu. I’m not the favourite person of anybody. :(

VIKTIGT!
Vi sitter på rad 4, plats 36-40 om ni vill knö er ner i närheten!

Gilla gärna oss på fejjan:
facebook.com/llamalloyd

Event på fejjan (det går även bra att anmäla sig via mail på robin{a}llamalloyd.se om man klarat sig undan Facebook).

Varmt välkomna!