Publicerad den Lämna en kommentar

Tack Bowie!

Idag fick vi svaret på frågan som till exempel Flaming Lips med Neon Indian ställt sig: Is David Bowie dying?. Eller ja, det vet vi kanske inte, men han har i vart fall tillräckligt med kraft för att idag, på sin 66-åring släppa en ny singel och meddela att vi får ett nytt album, The Next Day, i början av mars. Det är fascinerande att han helt plötsligt bara släpper ur sig en låt efter att ha varit helt tyst i åratal. Han förhöjer mystiken med att inte ge några intervjuer och när en vill kolla videon via davidbowie.com har de satt videon till ”permission denied” på vimeo. Varför kan en fråga sig, men han har ju alltid varit före sin tid. Roligast var väl när Arabian Business ansåg att Bowie gav upphov till finanskrisen? Välkommen tillbaka till etern i vart fall. Vi hoppas på en spelning som inte ersätts av Slipknot denna gång. Sätt slickepinne-förbud på spelningarna om du så vill!

För övrigt ber jag om ursäkt då det ej kom några tips denna vecka, men det enda riktigt viktiga som händer är väl att ikväll är det smygläsning för Filmfestivalens program där Kristoffer and the Harbour Heads samt Leche Burre spelar. På Pustervik från kl 17!

Publicerad den Lämna en kommentar

Jag saknar dig, Elliott.

Elliott Smith skulle ha blivit 43 år idag, men han mådde så dåligt att han den 21:e oktober 2003 satt en kniv i sitt hjärta. Jag kommer ihåg att det var en besökande Cindy Lee som berättade om hans självmord när hon slafade hos oss på Crawford Street i London. Jag har för mig att det var det första hon sa när hon kom.

Mitt starkaste minne av hans musik var när jag satt på en buss i de brasilianska djunglerna och jag för första gången verkligen lyssnade på texten till en av världens vackraste låtar, Say Yes. Någon månad senare kommer jag ihåg att jag gick omkring i San Martín de los Andes och kände nåt som liknade svensk höst mitt i en tre månader lång sydamerikatripp. Det var en ljuvlig kväll att Get Lost till.

Jag saknar dig, Elliott.