Ett av årets bästa svenska skivor är Mattias Alkbergs Anarkist. Imorrn kommer han och spelar på Lagerhuset. Jag passade på att ställa honom några frågor igår morse. Om mat.
Just nu, vad vill du stoppa i pajhålet?
Cigg och kaffe. Fransk frukost.
Hur ser din rider* ut? Finns det nån mat eller är det bara alkohol?
Det är ett papper med, liksom, bokstäver på. Ibland ställer jag mat på den, exempelvis olika frukter och chipssorter. Ingen ketchup dock, aldrig i helvete att det är nån ketchup på ridern.
Om du ska bjuda hem nån på middag, vad bjuder du på då?
Äh, ingen kommer ändå, de är upptagna.
Nu är det snart dags för julbord, har du nån favorit bland överflödet?
Revbensspjäll, äppelmos, pulled pork.
Har du nåt recept du vill dela med dig av?
En dl havregryn, två dl vatten en nypa salt, ett snabbt svep med trollstaven: Voilà: Dillkött!
* En rider är helt enkelt listan på saker som ska finnas i en artists loge. The Xx har till exempel detta på sin: ”If it’s a Monday, Wednesday, Friday or Sunday there should be a bottle of rum, if it’s a Tuesday, Thursday or Saturday there should be a bottle of whiskey.”
[…] hypat är väl Galagos fest i vanlig ordning. Två av de artister som vi snackat mat med spelar; Matti Alkberg och Könsförrädare. Dessutom spelar även Skator […]
[…] Mattias Alkberg var för övrigt den första jag intervjuade om mat. Läs här. […]
[…] jag hoppas på en till Göteborgsspelning innan han gör ännu en helomvändning. Ni har väl läst allra första matintervjun jag gjorde, med just Matti? […]