Publicerad den Lämna en kommentar

Ett fåtal tips och en insamling för att ersätta en stulen cykel! 20:e – 26:e dec.


Anna Palmer har blivit av med sin cykel. Hon är ledsen. Hjälp till att samla ihop till en ersättare.

Ni vet att jag inte gillar när folk snor saker. I vintras samlade jag ihop 1500 pix till ett par nya skor till Andreas Tilliander, nu har jag startat en insamling (korta.nu/annascykel) där vi ska ersätta Annas fina cykel som stals i Malmö. Varför inte skippa att ge farsan nåt han inte vill ha i stil med ännu ett par boxers och skänk 50 pix till Annas nya cykel istället? Sedan målar du ett vykort med en cykel på och ger till honom på julafton. När vi sedan fått ihop pengar till cykeln får han ett elektroniskt (50 kr) eller riktigt (100 kr) vykort med Anna och hennes nya cykel, eller så ger du honom en cykeltur med Anna och hennes nya cykel (200 kr, endast Malmö). Jag har funderat på om en skulle starta en ”stulna cykel”-fond där en betalar typ en tjuga i månaden till en fond och när ens cykel blir snodd tas pengarna ur fonden… Kanske kan vara nåt? Tills dess tycker jag du tänker tillbaka på den där känslan du fick när du blev bestulen på din cykel (det har med största sannolikhet hänt) och tänk sedan att du kan ersätta den med känslan av solidaritet, så gå nu in och skänk en slant i ditt eget eller nån annans namn: korta.nu/annascykel.

Statusuppdateringen som fick mig att starta den här insamlingen:

Come on! korta.nu/annascykel

Söndagen den 22:e dec: Generacion Suicida + Trampstamp + Bombangrepp, 128:a, kl 20.

På söndag blir det ponk! FB.

Juldagen den 25:e dec: Samuraj Cities, Pustervik, kl 22.

Samuraj cities öppnade för Woods i våras, en spelning jag missade. Nu ger Woody West oss en ny chans att se Göteborgssönerna. Mycket bättre än att supa ner sig på Pustervik än på den hålan du kommer ifrån. FB. Vill du ha mer untz-untz kan nog DJ-kvällen med bland andra ceo på Jazzhuset eller så kör du på hypadeVita Bergen i Villan. Nu när jag lyssnar på dem lutar det faktiskt dit av dessa tre förslag.

Publicerad den Lämna en kommentar

Tipsen 5-11 april!

Fredagen den 5:e april: Klubb Press-topp, Pustervik, kl 18.

Ikväll kan en gå på media-quiz på Pustervik som Göteborg Nonstop står för. FB.

Daniel Gilberg + Tyred Eyes, Pustervik, kl 21.

Sedan kan en stanna kvar på Pustervik och gå på releasefest med Daniel Gilbert som släpper Nowadays Daniel Can’t Even Sing med uppvärmning av Tyred Eyes var kudde jag sover på. FB.

Fresh Fish maskeradbal, Palace, kl 22.

Denna helg är det ännu en gång dags för modemässan Fresh Fish och de kör maskeradinvigningstjofräs på Palace. Allt stål går till Ung Cancer, men glöm inte masken, hombre! FB.

Stefan Sundström, Storan, kl 19.

Jag gillar verkligen Steffe på twitter, på skiva gillar jag nån låt här och där. Go’ gubbe. goteborg.se

Lördagen den 6:e april: Reminiscence/Reminiscens, Göteborgs Remfabrik, vernissage kl 12-17.

I Gårda ligger en gammal remfabrik som HDK har fått leka i och imorn är det vernissage och Göteborgs Indiekör spelar kl ett. Kan bli hur fint som helst! FB.

OSSIP 413: ”Ett barn av er tid” vernissage, Urban Artroom, kl 13-20.

Efter en titt på Remfabriken kan en ta den fina promenaden utefter Mölndalsån till Stampen där Urban Artroom också har vernissage. FB.

Roskilde Road Trip, Röda Sten, 5-13 april.

Roskilde åker ut på turné och jag vet att Tatiana slitit som ett djur för att få ihop allt gött på Röda Sten. Vi snackade om att ställa ut några av matintervjuerna, men jag segade ihop det projektet, får bli nästa år. ^_^ Här är alla events.

Mattias Alkbergs Begravning, Storan, kl 18.

Ni har väl hört årets bästa svenska låt, Skända Flaggan? Matti Alkberg vet du säkert att han sjunger i The Bear Quartet och har en mängd olika projekt, för varje skiva byter han i princip band. För övrigt var det Mattias som var den allra förste att svara på våra matfrågor. All heder till eder. Vi ses längst fram. Han går på kl 19 redan sägs det. FB.

Ash Borer + Fell Voices, Trucken, kl 21.

Efter Matti kanske en är sugen på att dra till Trucken. Tur att de hittat ut på fejjan nu när deras medlemsmail försvinner för oss gmail-användare. Grroogle. Det här skriver de om tillställningen: ”Ur askan och in i elden hör vi grymma röster från andra herravälden. Fågel, fisk, fläsk och fitta, allt detta kan du hitta på bakgårdens lilla stripp-aaaaah.” En kan ju inte annat än älska dem. FB.

Söndagen den 7:e april: Samåkningslinjen.

Gänget bakom Skjutsgruppen har teamat upp med Rättbuss, en förening som anordnar goa kulturaktiviteter kring sin buss i Stockholmsområdet. Den 14:e kommer de att testa idén att köra bussen till Götet och sedan tillbaka den 17:e. Nu på söndag är sista dagen att anmäla sig. Det verkar gå trögt för projektet, dock. Vi som använder skjutsgruppen är ju oftast sådana som kanske inte planerar en vecka i förväg. Vidare tror jag att åka Sthlm-Gbg på en söndag och sedan Gbg-Sthlm en torsdag blir lite skevt, de flesta av oss hälsar väl på folk på en helg? Om bussresan blir av hade jag tänkt att åka upp till Sthlm, men då bidrar jag ju bara med en väg. Ja, ni fattar mitt resonemang. Hur som, älskar jag idén och hoppas på att det blir bättre nästa försök (jag tippar på att de inte kommer köra denna gång, men vem vet, det kanske flockar till sig folk nu i helgen?). Om du kan och vill bör du gå in och stödja projektet. Idén är ju i sig fullkomligt lysande. Kolla här för diskussionen och här för att boka/stödja. FB-event här.

Onsdagen den 10:e april: LiveKaraokeklubben, Pustervik, kl 20.

Ni känner till Steget, visst? Den goa Göteborgsduon som kör piano och sång? Tillsammans med Nils får en uppträda i en live-karaoke. Jag är osäker på om Matilda i bandet också är med och peppar folk att sjunga, annars är det hennes roll du sköter när du sjunger med i These Boots.. eller kanske Shoreline? Om en skriver upp sig för att sjunga är det gratis inträde. Jag älskar idén, men måste vara tokfull för att få för mig att sjunga karaoke, enda gången jag gjort det var på Bleecker St till Black Sabbaths War Pigs. Fantastisk låt, dock ej i min tolkning. Fick en drinkbiljett så jag skulle göra ett bättre försök nästa gång… FB.

Torsdagen den 11:e april: Theatre of Blood, Trucken, kl 19.

Jag vet inte hur många gånger jag tipsat om Theatre of Blood och ändå aldrig pallrat mig dit och då det är rockcirkel-träff på torsdag kommer jag missa även denna. Men du som inte umgås med ett gäng musiknördar i 60-årsåldern tycker jag ska gå in på deras hemsida och rösta på vilket tema de bör köra för kvällen! FB.

Publicerad den 2 kommentarer

Andreas Tilliander sko-insamling!

Andreas Tilliander sko-insamling! from Llama Lloyd on Vimeo.

EDIT: Vi lyckades, scrolla ner lite för en uppdatering!

I fredags, den 1:a februari, spelade Andreas Tilliander på Röda Sten här i Göteborg. Under spelningen blev han bekväm och tog av sig sina älskade skor varpå nån idiot snodde den ena så han fick gå hem till hotellet i strumplästen. Trots att han en gång i tiden gjort en skiva som heter Skokoll (under namnet Rechord) koncentrerade han sig på sina 303 och 808 medan nån smet iväg med hans sko.

Jag tycker att Andreas borde få en bättre bild av Göteborg och att vi således bör skramla ihop till ett par nya skor! Samlar vi ihop tillräckligt med stålar kommer jag personligen överlämna en skokartong med alla era namn på. I kartongen finns givetvis ett par skor, eller om vi inte lyckas ta reda på vad han har för storlek och vilken sorts skor han vill ha: stålar. [Edit: Andreas har meddelat att det är ett par sådana här.] Bidra här!

Alla som bidrar med en femtilapp får sitt namn på skokartongen samt att ni får en kaffe och kladdkaka när fiket Llama Lloyd en dag öppnar (eller så knackar du på hemma hos mig en söndag så blir det söndagskaffe!)

Tack för ordet,
Robin

PS. Andreas är en sådan hyvens kille att vi kan lyssna på hela skoknyckarspelningen här: https://soundcloud.com/tilliander/tilliander-live-at

Bidra här: http://www.fundedbyme.com/projects/2013/02/skor-till-andreas-tilliander/

UPPDATERING 2013-02-08
Hej igen kära skofinansiärer och alla som hjälpte till att sprida vår insamling! Redan efter två dygn hade vi fått ihop tillräckligt med pengar till ett par nya skor till Andreas! När insamlingen startade hade jag inte någon aning vad för sorts skor Andreas blivit av med, eller vad dessa kostade. Därför satte jag målet till 2500, ett par riktigt dyra skor, helt enkelt. Det visade sig dock att skon som blev snodd var billigare än så och det är därför jag nu väljer att stoppa kampanjen då vi helt enkelt har lyckats nå vårt mål på 1500 kr!

Tack än en gång till er som var med och spred och hjälpte till att samla ihop en slant till dessa par skor. Om ni undrar är det ett par sådana här.

Vad händer nu?
Jo, jag beställler skorna och skriver ner era namn på kartongen och levererar skorna till Andreas, när och var är inte klart just nu, men det kommer meddelas här.

Hur blir det då med kaffet och kakan? Jag tänkte att vi gör så här. På Alla Hjärtans Dag kommer jag ha en liten ”singelfilmvisning” av världens bästa sämsta film, The Room, i mitt hem i Göteborg. Det kommer vara första möjligheten till att få sig en slät kopp och en bit kladd! Fler tillfällen kommer givetvis ges och jag är inte alls främmande för att komma förbi er arbetsplats med en kanna kaffe och en kaka till fredagsfikat (gäller i Göteborg med omnejd). Ni får gärna kolla in på Llama Lloyd (www.llamalloyd.se) för att hålla er uppdaterade, men givetvis kommer jag även maila er med fortlöpande information om detta samt hur det gått med skorna!

Tack än en gång för ert bidrag!
Kram
Robin.