Inlägget gjort

Llama Lloyd – open for business!

IMG_1380

Välkommen till Llama Lloyd, kulturkafét som uppmanar dig att välja cykeln!

Llama Lloyd är ett litet fik på hörnet av Tunnbindaregatan och Väderkvarnsgatan på Hisingen, jaha, DÄR, tänker du då. Om jag säger ett kvarter från Kvilletorget, mot moskén till, så kanske du har koll. Annars har du en fin karta här!

Här serverar jag grötfrukost, sopplunch, mackor, bakverk och jävligt bra kaffe. Menyn är ständigt föränderlig, kanske vill du att din matkonst ska vara med på menyn? Visa mig hur en gör världens bästa soppa så kan den få vara med som Abduls soppa! Kommer du på cykel får du 10% rabatt på allt ätbart! Så fixa den där punkan nu då!

Öppettider:
TIS-LÖR 11-18
SÖN-MÅN STÄNGT

Var social vet ja, det är jag! Mvh, Robin.
Instagram
Facebook
Twitter

robin@llamalloyd.se

Inlägget gjort

Tyra i Dolores Haze har ett bra bakistips: mjölk!

Dolores Haze. Foto: CG Von Platen

Det var länge sedan nu, men här kommer en ny matintervju, denna gång med Dolores Hazes gitarrist Tyra Hasselrot aka Groovy Fuck. Enjoy!

När du är full of booze. Vilken sort? (Reaching Placebo)

När det gäller drinkar är det oftast Lucky Lollo som får göra dom, hon gör bl.a en jättegod med Likör 43, kaffe och grädde. Annars brukar vi mest dricka Grängesbergs på Dovas, Hornsgatan.

Dricker du mjölk? (Milk)

Det gör jag! Ett stort glas kall mjölk är typ mitt bästa bakistips, faktiskt! Det är också bra om man är på festival eller turné och är lite rädd för att få skörbjugg eller så…

Odlar du nåt själv? (Garden)

Jag har tyvärr aldrig riktigt odlat nåt. Förutom sån där krasse man odlade i gamla mjölkkartonger som man fick med happy meal när man var liten? Men på somrarna brukar jag i alla fall sno blommor i kolonilotter och göra vackra arrangemang i mitt sovrum.

Vad är din favoritfrukt?

Det var äpple tills vi fick reda på att Bill Kaulitz i Tokio hotel är allergisk mot äpplen, så nu bojkottar vi dom.

Har du nåt gött recept?

Jag och Groovy Nickz brukar alltid laga en maträtt som heter Gegga när vi är i studion! Det är både veganskt och jättelätt att laga. Så här gör man:

Öppna en burk med burkmajs.
Häll över en burk krossade tomater i burkmajsburken (man kan ta krossade tomater med basilikasmak om man känner sig lyxig).
Häll i ICA Basic-oliver.
Ät med sked.

Inlägget gjort

Run for your life #RunCOP21

Foto: Jonas Esteban Isfält

Tjoho! Nästa torsdag, den 19:e, ska jag springa i #RunCOP21! Jag kommer att springa för cykeln! Om ni inte känner till Run for your life kolla livestreamen här nedanför! Vi är alltså tusen pers som ska springa stafett till klimatmötet i Paris i världens största performance arrangerat av Riksteatern! Jag kommer springa min sträcka här i #gbgftw i gryningen och jag tänkte att det vore kul om ni skulle vilja #cykla kring mig när jag springer! Alltså inte mellan följebilarna, men så ni syns i bild i bakgrunden! Exakt sträcka och tid kommer snart!

Attenda och sprid gärna eventet (även om du själv inte kan vara med och springa eller cykla!) facebook.com/events/847866545332280/#

Inlägget gjort

This is Head tror på insekter.

thisishead
Ikväll spelar Malmöiterna This is head på Brännö, sätt dig på en färja dit pronto, festivalen On the rocks har redan börjat! Jag har ju redan intervjuat bandet om mat en gång tidigare, så det blev bara en snabbis med Björn denna gång!

This is heads nya skiva är till största delen inspelad under en intensiv vecka på Mjörn, vad provianterade ni med för att slippa lämna stugan under denna vecka? Hade ni matdagar eller hur såg matschemat ut?

Inspelningsveckan på Mjörn var nog ingen kulinarisk höjdpunkt, men det känns bra ändå. Ibland får man helt enkelt tvinga sig själv att bara göra det man ska, i detta fallet stå i ett rum och spela musik. Det var ju bara vi fyra så om någon pep iväg in i köket tystnade musiken. Det var mycket ostsmörgåsar med vällagrad prästost och kaffe. Hemmagjord pizza och diverse pastarätter var också vanligt. När sista tonen klingat ut över fjärden och solen började gå ner avslutade vi med färska räkor, en havskräfta per medlem och ett sexpack folköl. Det var inte dumt!

Ni satt även i en trång lokal i Los Angeles när ni fick några av de första låtidéerna till skivan, har ni tagit med er nån mat därifrån?

L.A. känns ju väldigt blandat, mycket gott från många platser. Stort utbud av diverse, gärna starka, såser som tillbehör kan man sakna här hemma. Fishtacos i olika tappningar har lagats av flera i gruppen t.ex. med coleslaw, salsa fresca och chipotlemajonäs. Kanske känns LA?

Vad är nästa mattrend?

Insekter.

Inlägget gjort

Nio små band på Way out west 2015!

Waxahatchee

Jag tänkte tipsa om de några mindre akterna på Way out west! Dessa får ni ju för fan inte missa!

TORSDAG:
Savages

Kan vara världens bästa band. Det är helgerån att lägga dem 14.30 så man måste kalla in ersättare på sitt jobb, men vad fan. Till och med det är de värda. Jag missade dem när de spelade på Park Lane och kommer fan inte göra det denna gång, hur mycket Way Out West än försöker! Linné 14.30.

Courtney Barnett

Åh, jag fick gåshud när jag såg Courtney på Primavera förra året. Trots att hennes andra skiva (eller första riktiga beroende på hur du resonerar) från i år inte är hälften så bra som den förra är den en av årets bästa! Bananpiren: Magasin 105 00.00.

Viet Cong

Viet Cong är nästan lika bra postpunk som Savages. Se bara hur jag såg ut när jag såg dem senast! Andakt. Pustervik Stora 23.15.

FREDAG:
Dan Deacon

Dan Deacon live är ett band som en reser till Malmö för att se. Det är alltid dans, alltid fantastiskt jävla underbart. Rolighet i klass med Flaming Lips live. Folk 01.30.

Father John Misty

Kommer jag aldrig få se Josh Tillman, mannen som hoppade av Fleet Foxes så att han kunde få svära på skiva? Verkar inte så: Azalea 14.10.

Pins

Grymt band, speciellt live! Såg dem i nån underbar lokal i Utrecht för några år sedan. Pustervik Lilla 01.00.

OCH WAXAHATCHEE DÅ.

Se nedan.

LÖRDAG:
Hookworms

Åh, dessa har jag velat se i några år nu. Ska jag äntligen lyckas? Folk. 00.00.

Ought

Jag hade typ fyra måsten på Primavera Sound i år. Detta var ett av dem och jag lyckades ändå supa bort dem. Skjut mig eller teleportera mig till Pustervik Lilla 01.00.

Waxahatchee

Cerulean Salt häromåret var bland mina absoluta favoriter det året, när det nu var. Nya plattan Ivy Tripp har redan tre stycken fyra stjärnor-låtar i mitt iTunes, men jag hörde att hon var trist live. Jag vägrar att tro på Ola! Oklart när hon spelar? FLYTTAT TILL FREDAG Pustervik Stora Kl 00.15

Givetvis blir det lite instagrammande, men jag ska ju inte se så JÄVLA mycket så att jag helt spammar era flöden. Men ni följer väl Llaman på Insta? Det är ju där allt händer! Här händer då inte mycket, vem fan orkar blogga 2015? instagram.com/llamalloyd

Inlägget gjort

Sambil – din vän med bil!

sambilAVLANG
Välkommen till Sambils hemsida. Sambil är en ideell bildelarförening som i år firar 35 år!

Störst är vi där vi började, i Västerås, men det enda som behövs för att starta upp förening på en ny plats är en bilägare som är villig att hyra ut sin bil till självkostnadspris. Lånas bilen ut ofta kan det ge betydligt bättre bilekonomi för den enskilde bilägare och dessutom gör det att en billös kan få tillgång till en bil. Givetvis har bilägaren rätt att säga nej till eventuella billån. Enda fasta avgiften är medlemsavgiften som ligger på 120 kr/år. Sedan tillkommer självkostnadspris, vilket idag ligger på 20-37 kr/milen. Det blir med andra ord väldigt billigt!

Inlägget gjort

Sam of Diagrams loves kladdkaka!

Sam Genders of Diagrams
I’ve been busy opening up my little cafe Llama Lloyd so I’ve not taken the time to publish this little food interview, I was also thinking I would try to make the soup, I’ve bought Marmite but that’s as long as I’ve gotten. But I guess it’s time to try another soup at the cafe anyways?

Hi Sam, what do you feel like eating right now?

Actually I’ve just eaten! I had porridge with dates, prunes, raisins, almonds and pumpkin and sunflower seeds and a smoothie made with blueberries, tropical fruit and dairy free yoghurt. It’s probably the most healthy breakfast I’ve eaten in weeks! I do love an English fry up but I spent a lovely Christmas and New Year in Sweden eating and drinking the finest that your good country has to offer and I’m in serious need of a January health kick.

What breakfast suits a Gentle Morning Song?

Well, that song is all about the very, very early hours of the morning so perhaps instead of breakfast it would have to be a midnight feast. You’d need to throw a sheet over a few chairs to make a den in the front room and then huddle underneath there with a loved one and eat comfort food… Cheese sandwiches, crisps, dips, maybe some herring and potatoes roasted with garlic, lemon and rosemary. Then finish off with a little fika… Hot coffee or hot chocolate and kladdkaka.

What’s your favorite fruit?

Blueberries.

Do you have any food on your rider?

Just a few minimal heathy snacks. Pitta bread, hummus, fruit and salad.

French Onion Soup

Do you have a recipe you’d like to share with us? Maybe a cake or a soup?

Vegetarian French Onion Soup.

I think this (or something very similar) came from Cranks recipe book and was passed on to me by my friend Sylvia – it’s very easy and wonderfully warming. The croutons and grated mature cheddar are integral to the dish. I fry my croutons in butter with a little swedish herb salt (Trocomare) until crispy.

Ingredients:

Large onion x2
Oil 3 x tbsp (45ml)
Veg stock 1 + 1/2 pints. I prefer Vecon stock.
Mixed herbs 1 tsp (or whatever nice dried herbs you have to hand)
Yeast extract 1 tsp (5ml) I use Marmite.
Salt and Pepper to taste
Croutons (the recipe recommends wholemeal which is tasty but I find any bread works okay – I especially like to use white sourdough)
Cheddar cheese, grated 4oz/100g.

Method:

Finely slice the onions
Heat the oil in a saucepan and sauté the onions until golden brown. This bit can take a while, 15 mins or longer so this is a good time to put some music on.
Add the remaining ingredients.
Bring to boil.
Reduce heat and simmer for 15mins.
Serve with croutons and cheese sprinkled on top.
Serves 4 (or 2 if you have 2 portions each!) Freezes well so sometimes I’ll triple the ingredients and make a bigger batch.

Inlägget gjort

Punk(tering) is dead! Nu på lördag 12-16!

girl-flat-tireHej cykelvänner! På lördag är det Cykelns Dag anordnat av Cykelbranschen. Jag har länge tänkt anordna en dag där en fokuserar på att lösa den vanligaste ursäkten folk har till att de inte cyklar: att de har en cykel, men att denna har en punktering de inte orkat fixa. Därför tänkte jag att vi skulle fokusera på att hjälpa folk att få deras cyklar att rulla igen. Jag har pratat med Recykel, men de jobbar ju inte på en lördag, Cykelköket hade väldigt mycket om jag förstod det rätt och Cykelkillarna har blivit väldigt dåliga på att svara på mail, så då tänker jag att det bästa kanske är att vända sig till folk direkt så bjud gärna in vänner och bekanta som kan fixa en punktering eller som behöver hjälp med just det!

Jag tänker mig följande upplägg:
Utanför Llama Lloyd på lördag kl 12-16 får volontärer hjälpa folk att fixa sina punkteringar, helt enkelt. Som ett cykelkök med kaffe. Jag har tyvärr inte mycket till verktyg på plats så om nån kan ta med sig en nyckel eller två är det alltid uppskattat. Ska köpa på mig lite extra punkteringssatser på Biltema och ta med de få verktyg jag har hemmavid.

Vad ska jag själv göra tänker du kanske? Jag kommer vara upptagen med att brygga kaffe och bre’ mackor i vanlig ordning. Jag tänker mig att de som ställer upp som volontärer får en kaffe, muffins och en soppa om hen är hungrig. Sound fair? Skriv gärna bland kommentarerna på vilket sätt du vill medverka, få hjälp, hjälpa eller mest snacka cykel och ta en kaffe?

Nu rullar vi!
FB event

Inlägget gjort

Åh, måste ju blogga lite också.

IMG_1417
I söndags invigde jag fiket med ballonger och snöblandat regn. En trång, våt underbar lite tillställning där alla fina köpte kaffe och kaka. Igår var det sedan dags för första ”riktiga” dagen och även den rullade på bra, över förväntan faktiskt även om det var väldigt lugnt på morgonen. Idag vart det lite lugnare, men imorn hoppas jag att alla som tänkt att de ska köpa ärtsoppa kommer förbi. Det finns även morotssoppa kvar att mikra om en hellre vill ha det. Allt görs från grunden och med största möjliga mån ekologisk. Ärtsoppan innehåller varken fläsk eller smör så det är bara att komma även om en väljer en annan kost än gemene man.

Tack till alla som kommit och alla som kommer komma.
Kram.
Robin.
IMG_1301